Scotland part 1
On to Scotland! We loved Alaska so much last year that we wanted to go back to a “Big Nature” destination. We picked Scotland, with a stopover in Iceland on the way back (dear Canada: we’ll get to know you better – soon, we promise!)
We landed in Glasgow but quickly escaped the Big City (we want Big Nature, remember?), learning to drive on the other side of the road while jet-lagged.
The idea for our itinerary was: do a loop around the country, trying to sleep twice at the same hotel. So we spent a day moving, a day exploring, repeat for 12 glorious days. We visited the Trossachs, the Glencoe area, the Isle of Skye, the Highlands, Edinburgh, then we crossed briefly into England for Alnwick castle, saw the Roman emperor Hadrian’s wall, and ended in Glasgow. We enjoyed fish’n’chips, Haggis (yes we did!), Scotch eggs and my new favourite dessert: banoffee.
Direction Écosse! On a tellement aimé notre périple en Alaska l’année passée qu’on voulait une destination Nature. On a choisi l’Écosse et ses paysages, avec un arrêt en Islande sur le chemin du retour (mon cher Canada: on ne t’a pas oublié, on va t’explorer un jour, promis!)
Dès que notre avion s’est posé à Glasgow, on est sorti de la ville direction les Trossachs – pas le temps de niaiser avec la conduite “de l’autre côté!”. Notre itinéraire, c’était grosso modo: une journée de voyageage, une journée d’activités, en essayant autant que possible de passer deux nuits au même endroit. On a visité les Trossachs, Glencoe, l’ile de Skye, la région du Loch Ness, Edimbourg, puis on bifurqué vers l’Angleterre pour le château Alnwick et le mur de l’empereur romain Hadrian, pour terminer à Glasgow. On a mangé des fish’n’chips pratiquement chaque jour, du Haggis aussi (c’est bon!), et j’ai dégusté quelques bières.

















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