Chamonix

Up and early at it this morning, we didn’t want to miss a real live “How it’s made” moment at La Maison du Gruyère, where we learned how they make cheese! Then we hit a few switchbacks (in our non-minivan) on the way to Chamonix. Took a cogwheel train up then a gondola down and visited caves dug in a glacier, la Mer de Glace. I’m seriously starting to run out of superlatives.


Réveil matinal, on ne voulait pas manquer la visite de la Maison du Gruyères! On a tout tout tout appris sur la fabrication du fromage. Puis direction Chamonix avec notre pas-une-minivan. On a pris le train du Montenvers et le téléphérique pour aller voir une galerie creusée dans un glacier, la Mer de Glace. Journée féerique! Week-end de rêve, mais c’est pas fini, on est à Annecy ce soir, qu’on visitera demain matin en route vers Sauve.

100_1284100_1295100_1310

100_1316

They dug holes *inside* the glacier

100_1325

We’re inside the glacier

100_1326

It’s like being in a giant ice cube!

100_1331100_1332100_1341

Categories: ayearinlanguedoc